Osama bin Laden Amerika masih menimbang mengeluarkan gambar sebenar Kematian

Pada 2 mei yang lalu, dunia di gemparkan dengan kisah kematian pengasas kumpulan al-qaeeda iaitu Osama bin Laden. Yang telah menjadi buruan Amerika sejak sedekad yang lalu. Heboh di segenap surat khabar mahu pun stesen TV dalam dan luar negara menyiarkan gambar serta berita mengenai kematian seorang tokoh terrorist(seperti dakwaan AS). Semalam 3 Mei dengan rasminya President Amerika Barack Obama mengumumkan kejayaan tentera Amerika menumpas kan Osama bin Laden.

Namun dunia masih belum percaya kesahihan berita tersebut kerana pihak White House masih belum lagi mengeluarkan photo sebenar wajah Osama bin Laden ketika mati(kerana gambar yang disebar kan itu di dakwa hasil dari rekaan grafik).  Ketika ditanya pihak media, pihak Rumah Putih masih lagi mempertimbangkan untuk mengeluarkan photo tersebut ataupun tidak.

Kepada kita semua khasnya rakyat Malaysia, mati atau belum Osama bin Laden bukan menjadi permasalahan buat kita semua. Apayang penting kita lakukan ialah mensyukuri Rahmat dan Anugerah yang telah Tuhan berikan kepada kita semua kerana telah diberikan negara yang makmur dan aman damai.

OSAMA
Gambar Osama Mati di bunuh

No comments

Powered by Blogger.